asztalos szerkezetek

A fából készült nyílászárókat és beépített bútorokat soroljuk ide.

A homlokzati nyílászárók elhelyezésekor – és ez vonatkozik minden más anyagból készült szerkezetre is azok kiegészítő (redőny, zsaluzia, szúnyogháló) szerkezeteivel együtt – fontos, hogy a homlokzati síkok meghatározásra és kitűzésre kerüljenek. Mivel a homlokzatképzés előtt kerülnek beépítésre, ezért ezt elsősorban a homlokzatképzést készítőnek kellene megtennie saját érdekében. Az elhelyezés után nagyon sok vita adódik ebből a hiányosságból, ami tulajdonképpen a munkaterület átvételének fontosságát bizonyítja.

Hasonló okokból naygon fontos a vóglisz (végleges padlószint feletti 1,0m-es magasság) meghatározása és feljelölése is, hiszen ehhez kell meghatározni minden szerkezet beépítési magasságát.

Ugyanezeket a szempontokat kell figyelembe venni a belső ajtók elhelyezésénél is. Ebben az esetben gyakran probléma vakolt falak esetén a nyíláskáva peremek vakolt vastagságainak eltérése, hiszen a felhelyezett tokborítások ilyenkor csúnyán elállnak a festett falaktól. Sajnos ilyenkor kerül elő a hézagtömítő sziloplaszt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: