üvegezés

Általában nyílászárók, homlokzati üvegfalak keretszerkezetébe kerül beépítésre, a korlátoknál többnyire fémszerkezetbe illeszkednek, ritkán járható födémbe épül. Az üvegtégla speciális falazatnak minősül.

Mivel az emberi érzékelésnek közvetlenül kitett szerkezet, a kellő szilárdságuk és a biztonság mellett elsősorban az esztétikai követelmények dominálnak. Kellemetlen hatást ér el, ha az üvegben síkeltérések vagy zárványok vannak, és az esetleges vastagsági hullámzást úgy építik be, hogy az előtte elhaladáskor a fénytorés durván jelentkezik. Homlokzatoknál is hiba, ha az üvegezés vagy az üvegfalak tükröződése a környezet tükörképét teljesen széteső mozaikokra bontja.

Fontos az üvegek megfogásának módja, amit a nagy hőtágulás miatt kell gondosan kialakítani, csúszó vagy rugalmas kapcsolatokkal.

Emiatt a méret-, de főleg a síkeltérés követelménye itt szigorúbb, a méretektől való eltérés mértéke alapesetben a ‘c’ tűrési osztályba tartozik, ahol 2,0m-en 1,2mm a megengedett terv szerinti méretektől, síktól és függőtől való eltérés.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: