víz és csatorna szerelés

A nagyobb keresztmetszete és a megfelelő lejtésének biztosítása miatt a csatornaszerelés ütközik általában az épített szerkezetekkel.

Gyakori probléma, hogy a vizes helyiségek padlójába kerülő szifonok és összefolyók lejtésbe állított elvezető csövei nem férnek el a tervezett padló rétegrend hő- és hangszigetelési vastagságába, így beleérnek a felette kialakítandó esztrichbetonba. Mivel haszoncsövet nem lehet bebetonozni, ezekre a csövekre is teríteni kell legalább egy 5mm vtg. polifoam réteget, hogy a szabad mozgása biztosítva maradjon.

Amennyiben fentiek szerint az esztrichbeton vastagsága jelentősen lecsökkenne, úgy az érintett csöveket a falak tövébe kell elvinni, mert ott kevésbé lesz kockázata az esztrich törésének, így a burkolat repedésének.

Gyakran előfordul, hogy az egyes strang-ágak felső végén hiányzik a légbeszívó szelep, ennek eredményeként a bűzelzáró szifonokból büdösség árad.

A nagyobb berendezések mögött nem áll rendelkezésre elegendő mélységű hely a víz- és csatorna bekötéséhez, ezért azt pl. mosógép vagy mosogatógép esetén mindíg a berendezés mellett, szekrényben vagy szabadon szerelve kell kialakítani.

Vízvezetékeket mindíg hőszigetelni kell, akár hideg, akár meleg vízről van szó.

A vízhálózatok megfelelőségét nyomáspróbával, a csatornahálózatokét víztartási próbával kell igazolni.

Körültekintést igényel a szaniter berendezések bekötőcsöveinek és sarokcsapjainak, I-boxainak megfelelő pozícióba helyezése, mert a szerelvényezéskor ezt csak a burkolatok bontásával lehet megváltoztatni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: