bádogos szerkezetek

Sokrétű alkalmazása van, és sokféle anyagból készülhet. Általában a tetők és homlokzatok csapadékelvezetésének biztosítása a feladatuk. Mivel elemekből készülnek, ezek megfelelő, vízzáró összedolgozása elsődleges feladat.

Az ereszcsatornák kellő irányú és mértékű lejtése, a 10m-nél hosszabb szakaszok dilatálása, az elhelyezés pozíciója a megfelelő vízfogadáshoz alapkövetelmény.

A különböző fal-, orom- és párkány lefedések esetében a cseppentő perem megfelelő kiállási távolsága fontos a cseppentés felé lejtésen kívül.

A lemezfedések esetén a horganylemezeknél általános előírás a szellőzőszőnyeg alátétezés, mert az alsó felületen kicsapódó pára a horganylemezt ‘megeszi’, szivacsossá teszi.

Gyakori hiba lemezfedések esetén a tervezés részéről is, hogy a lemezek alsó oldala menti páralecsapódással és következményeivel nem foglalkoznak. Szükséges a lemezek alatt szellőztető hézagot kialakítani, és azt az alsó él felől átszellőztetve a felső él mentén rejtve kiszellőztetni.

Homlokzatburkolatok képzésénél elsősorban az esztétikus látvány a mérvadó, de a csapadékot ebben az esetben is biztosan távol kell tartani a hátoldali rétegekbe került anyagoktól, szerkezetektől.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: