Rendeletek, előírások, követelmények

Nem kívánom szárazon felsorolni, hogy a kivitelezést mik és hogyan szabályozzák. Az élet azt diktálja, hogy a kivitelezés a Megrendelő megelégedésével fejeződjön be, nagyobb zökkenők és viták nélkül. Ennek eléréséhez, és a hatósági ellenőrzésekhez persze szükséges főleg a műszaki ellenőr és a kivitelezők részéről a vonatkozó szabályok alapos ismerete, és betartása.

A tervezők a tervekben ezen szabályokat érvényesítik, és ezen keretek között találják meg a Megrendelőnek megfelelő, vele egyeztetett végeredményt. Nagyon fontos, hogy a Megrendelő tisztában legyen a tervező által készített terveinek a vonatkozó korlátok szerint kialakított tartalmával, hogy annak tudomásul vételével és jóváhagyásával fogadja el a végeredményt.

A műszaki ellenőr nem csak a kivitelezést, hanem annak előkészítését, így a tervezést is ellenőrizni köteles legalább a kivitelezés megkezdése előtt, még ha erre a Megrendelő nem is kéri fel. A jelenlegi, könnyített engedélyezési – bejelentési eljárások során a beadott dokumentáció tartalmát a hatóság nem minden esetben vizsgálja meg alaposan, a hivatal elsősorban az alaki előírásokra összpontosít.

Hozzászólások letiltva.

Működteti a WordPress.com. , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: